מתי חוגגים את חג הפורים: בתאריך י"ד באדר. בירושלים חוגגים את שושן פורים למחרת (ט"ו באדר).
מהו חג שושן פורים? העיר שושן הייתה בירת פרס, והמלחמה נמשכה כיום נוסף בבירת פרס (בט"ו באדר) חוגגים את שושן פורים כיום אחרי י"ד באדר (שבו חוגגים בכל המקומות מחוץ לירושלים). עוצמת הנס הייתה גדולה מאוד ובעלת סגולות גדולות ליהודים שחיו בגולה. את שושן פורים חוגגים ביום שלמחרת בירושלים ובערים הבנויות כדי שהיהודים שבגולה לא ישכחו שארץ ישראל הרוסה וחרבה, ובכדי לשמר את הכמיהה לשוב לארץ ישראל המובטחת.
מה זה פורים קטן: פורים קטן הוא גרסה "קטנה" של החג הפורים כחודש לפני שחוגגים את חג הפורים המלא. פורים קטן חוגגים בשנה מעוברת, כלומר שנה שיש בה פעמיים חודש אדר, אדר א', ואדר ב'. התשפ"ד (2024) הינה שנה מעוברת. שנה מעוברת מתרחשת כ-7 פעמים בכל 19 שנים.
תענית אסתר: ביום שלפני חג הפורים (בתאריך י"ג באדר) צמים מהבוקר ועד הערב, ללא אכילה או שתייה. הצום בעקבות הצום והתפילות של עם ישראל שעזרו לעם ישראל לנצח את האוייב.
מצוות נתינת מחצית השקל: בי"ג באדר בתענית אסתר (או בירושלים בט"ו באדר שושן פורים) נהוג לתת לצדקה 3 מטבעות מצחית השקל, זכר למצוות נתינת מחצית השקל בזמן שבית המקדש היה קיים. נהוג לתת את הצדקה לפני תפילת מנחה.
קריאת מגילת אסתר: מצווה לשמוע את קריאת מגילת אסתר, פעם אחת בערב, ופעם אחת בבוקר. למדו באתר של חב"ד: מה קרה בחג הפורים. למדו מי כתב את מגילת אסתר.
תחפושת פורים: מתי מתחפשים בפורים? ניתן להתחפש לקריאת המגילה, בימים שלפני חג הפורים או בחג הפורים עצמו ביום למחרת לקריאת המגילה. למדו למה מתחפשים בפורים.
איך עושים משלוח מנות: מצוות משלוח המנות (2 מנות לפחות לחבר אחד) כאשר מוסרים את המנות יחדיו ולא בנפרד, מיד ליד ולא מניחים בפתח הבית או מחוץ לדלת. כל אחד מהמנות צריך להיות מנת אוכל (ארוחה לאדם) שניתן לאכול ולא מאכלים קפואים או שיש לבשל אותם ולא מוכנים לאכילה.
מצוות מתנות לאביונים: חובה על כל יהודי (גבר או אשה) למסור שתי מתנות ל-2 אביונים. כלומר על עני יקבל מתנה אחת. ואפילו אדם שנחשב בעצמו עני עליו להתאמץ לקיים מצוות מתנות לאביונים. נהוג לתת לכל עני כצדקה סכום כסף שמספיק לרכישת ארוחה אחת לפחות (או למסור ארוחה לכל אביון).
מצוות סעודת פורים: (סעודת פורים בויקיפדיה) סעודת פורים היא מצווה לקיים סעודה ביום פורים, ובכלל זה גם המצווה להשתכר. בניגוד לשאר החגים, סעודה זאת מתקיימת בשעות היום ולא בלילה.
מצוות שתיית יין בפורים ולמה צריך להשתכר בפורים: (להשתכר בפורים ויקיפדיה) - שתיית יין בפורים הוא מנהג הלכתי שמקורו בתלמוד לפיו יש חיוב להשתכר ביום פורים. רמת השכרות ודיני שתיית היין נמצאים במחלוקת. בתלמוד נאמר לשתות לשוכרה עד שלא ידע אדם להבדיל בין "ארור המן" ל"ברוך מרדכי", אך כבר בראשונים נכתבו פרשנויות אחרות, שלא כולן מחייבות להשתכר.